Announcement

Collapse
No announcement yet.

Huidproblemen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Huidproblemen

  Hoi Allemaal,
  Als je in de hele familielijn van een golden retriever huidproblemn op ziet komen, voornamelijk een zoete doordringende geur, krabben en sommige kleine abcesjes,
  Met welk middel begin ik dan te behandelen?
  Die van mij, uit hetzelfde nest, heeft nu een paar eczeemachtige plekjes op de borst tussen de poten. De haren kun je verwijderen en daar zit dan een grijze vette afscheiding aan. de huid zelf is roze, niet warm of ontstoken. Ovaal ringvormig plekken.
  Alle honden beginnen rond de leeftijd van twee jaar. Die van mij ruikt ook al, maar alleen onder de oren. Een van haar broers heb ik al in januari behandeld met sulfur. De rest is naar de DA geweest. Ik verwacht ze binnenkort allemaal bij mij op de stoep.
  Kan iemand me hierin raden?
  Groetjes en vast bedankt Ria

 • #2
  huidproblemen

  Grijze vette huid + sterk ruiken/stinken is Psorinum (nosode) C6, 2x per dag 1 dosis, gedurende 5-10 dagen tot verbetering. W.

  Comment


  • #3
   Dank je wel William,

   Wij hebben alleen een Psorinum complex, dus het zou voor mij toch Medorrhin Gastreu worden? Ik was benieuwd of je nu een andere aanpak start omdat je weet dat het al uit de de familie komt.
   Omdat ik dacht dat ik geen reactie meer zou krijgen,heb ik intussen een behandeling voor eczeem ingezet. Calcerea Carbonicum D30 met Berberis D3 voor twee maanden enz./Om eens te zien wat dat doet op de huid/.
   De plekjes op de borst zijn weg, maar nu heeft ze er 1 op de rechtervoorpoot. Ik kom heel veel Goldens tegen met dezelfde plek op dezelfde poot.
   In dit geval is het wat dikker van structuur. Een grijze ovale plek met een soort van puistje maar niet rood en geen ontsteking. De geur blijft en de haren worden wat viezig om te voelen. Het voelt net aan alsof ze onder het stof zitten.(geen meel). Huidlotion van Prodier op de plek maakt geen verschil, dat had ik al geprobeerd.
   Ze gaat niet in het water en eet en drinkt gewoon. Ze wil het liefst de hele dag in de tuin liggen en als je haar der gang laat gaan, blijft ze ook in de regen buiten.
   Groetjes Ria en Jozey

   Comment


   • #4
    huidproblemen

    Ik kom hier verder nooit. Gewoon toeval dus ! W.

    Comment

    Working...
    X